Tělesná výchova v době distanční výuky – 2. pololetí

  • Post published:18.2.2021

Vážení rodiče,

rádi bychom vás seznámili s podobou tělesné výchovy na ZŠ Vrané nad Vltavou ve 2. pololetí školního roku 2020/21.

Víte, že v 1. pololetí žáci absolvovali Olympijskou výzvu (7 disciplín, př. Trojboj, Běh do schodů, Mtb…), v nichž sbírali kilometry potřebné na pomyslnou cestu do Tokia. Těší nás, že se děti aktivně zapojovaly a dostaly příležitost „odpojit“ se od počítačů, udělat něco pro své zdraví a navíc zažít zábavu. Do Tokia se dostaly všechny třídy, nejrychleji to zvládla třída 8. B, 8. A a 5. A!

Na 2. pololetí jsme připravili Olympijské hry:

  • Děti individuálně trénují zadanou disciplínu (skok přes švihadlo, střelba na terč, hod na koš…).
  • Třídu reprezentují v dané disciplíně 2 vylosovaní zástupci, kteří se účastní konzultace ve škole s učitelem tělesné výchovy (na žáka se dostane 1-2/pololetí).
  • Veškeré aktivity se budou odehrávat dle platného rozvrhu, ve venkovních prostorách (školní hřiště + blízké okolí) a za přítomnosti učitele tak, abychom dodrželi veškeré aktuální bezpečnostní podmínky.
  • Třídy soutěží o nejvyšší počet nasbíraných medailí na Olympijských hrách ZŠ Vrané nad Vltavou 2021.

Jsme přesvědčeni, že touto aktivitou můžeme přispět k posílení fyzického i psychického zdraví dětí a dát jim možnost zažít pocit odpovědnosti, sounáležitosti a sportovního ducha.

V případě dotazů se neváhejte obrátit přímo na učitele tělesné výchovy: ondrej.benda@zsvrane.cz; jana.kadlecova@zsvrane.cz.