Výtvarná výchova v 7. C

  • Post published:19.10.2020

Naše třída 7. C se měla možnost zúčastnit výtvarné soutěže, kterou vyhlásila Vyšší odborná škola lesnická a Střední lesnická škola Bedřicha Schwarzenberga v Písku.  Výhrou je dvoudenní pobyt na samotné škole v Písku s lesnickým programem.

Zadaná výtvarná práce byla na téma „Lidé, kteří sází stromy“. Jako  inspirace  nám bylo  doporučeno poslechnout povídku od francouzského autora Jeana Giona „Muž, který sázel stromy“.  Díky ní jsme se lépe dokázaly ponořit do výtvarného díla. Na společném projektu jsme pracovaly přibližně jeden měsíc.

Děti použily hned čtyři techniky: malbu krajiny temperami, kresbu rudkou a kresbu tužkou. Na závěr se použila technika koláže. Děti kreslily a malovaly na formát A4 a výsledné obrázky jsme společně nalepily do jednoho velkého formátu. Do poskládaného a finálního díla se začala kreslit lidská postava „Muže, co sází stromy“.

Ráda bych děti pochválila za velice těžký úkol kresby lidské postavy. Zvládly jí moc hezky, stejně tak jako všechny ostatní kresby a malby. Bylo vidět, že je práce baví. Spolupráce s dětmi byla velice příjemná. Nezbývá mi, než jim držet palce!          

                                                                   Mgr. Michaela Podušková, učitelka VV